Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bro gick sönder - studenter föll i vattnet

Mitt under studentfirandet i Societetsparken gick landgången till den tillfälliga pontonbron sönder. En person fick bron i huvudet och fördes med ambulanshelikopter till Karolinska sjukhuset. Enligt sjukhusets presstjänst klarade han sig undan med lindriga skador. Fyra personer fördes till Norrtälje sjukhus med lindriga skador.

Annons

En av de fyra som förts till Norrtälje sjukhus har också drabbats av chock. Många studenter och andra blev vittnen till händelsen.

- Det var massor av studenter och föräldrar på bron, när den vek sig, berättar Margaretha Solid, som blev vittne till olyckan till NT och fortsätter:

- Minst fem till åtta personer hamnade i vattnet, jag vet inte riktigt, men en ung kille fick bron i huvudet och började blöda, men jag vet inte hur det är med honom.

Själv skulle hon just ge sig ut på bron, när olyckan inträffade.

- Jag är alldeles chockad, sånt här får bara inte hända, säger Margaretha Solid. 

Norrtälje kommun har ansvaret för den tillfälliga bron, som används i samband med evenemang på bägge sidor om hamnen, för att göra det enklare att ta sig från en sida till den andra.

Fyra personer fick lindriga skador och har förts till Norrtälje sjukhus.

En person med allvarliga skador har förts med ambullanshelikopter till Karolinska sjukhuset.

Enligt räddningstjänsten är det ett fundament som brustit. Orskaen är troligtvis inte överbelastning.

Den gatu- parkansvarige på Norrtälje kommun, Tom Johansson, säger till NT att bron hade fått godkänt för att ligga utplacerad.

Vägverket produktion har ansvar för skötsel av pontonbron.

En person fördes med ambulanshelikopter till Karolinska sjukhuset efter att ha fått

en del av bron i huvudet. Foto: Rolf Adlercreutz, Norrtelje Tidning

NT:s server överbelastad efter broolycka

Norrtelje TidningEfter broraset blev Norrtelje Tidnings server överbelastad. Tusentals besökare försökte förgäves komma in på norrteljetidning.se för att läsa om nyheten. Olyckan inträffade strax före klockan 13. 13:08 låg den första informationen på norrteljetidning.se, men en timme senare gick hemsidan bara att komma åt under korta stunder. Tidningen och tidningens leverantörer började arbeta omgående för att lösa problemet och vid 15-tiden kunde besökarna läsa om olyckan igen.

Mer läsning

Annons