Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bred elbilssatsning av Mercedes

Mercedes spänner sina gröna muskler på bilmässan i Detroit. Man visar tre olika lösningar på användbara nollutsläppsfordon samtidigt som man passar på att skryta lite med hur förutseende man var när man byggde sin A-klass med dubbla golv.

Annons

De dubbla golvens viktigaste uppgift hittills har varit att ge bilen en stabil och vridstyv kaross med så låg tyngdpunkt det går i den korta höga A-klass där tekniken lanserades först. Visst har det cirkulerat rykten om en eldriven A-klass men det är först nu Mercedes går ut och visar upp ett koncept där man använt de dubbla golven till att inhysa de viktigaste komponenterna för eldrift.

Concept BlueZERO kallas fordonen med en elmotor bakom den treuddiga stjärnan. Rent tekniskt har man gått den väg de flesta biltillverkare tycks välja för dagen. En elmotor som driver bilen och något som förser den med ström. Mercedes garderar med tre olika lösningar där två av fordonen har ett större batteripaket, med räckvidd på 20 mil, och ett annat har en bränslecell som laddar batterierna under gång vilket ger en räckvidd på 40 mil. Det tredje alternativet når en räckvidd på 60 mil med hjälp av en förbränningsmotor som laddar ett mindre batteripaket.

Mer läsning

Annons