Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brända mandlar

Glöm det stearinliknande, sockriga höljet som sitter runt många brända mandlar som säljs i Sverige. Nere på gatorna i Europa kan man ofta känna doften av äkta brända mandlar på långt håll; det här lättgjorda receptet ger samma effekt hemma i köket.

Annons

Ingredienser:

3 msk ljus sirap

1,5 msk socker

0,5 tsk salt

200 gr sötmandel

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop sirap, socker och salt i en stekpanna. Låt blandningen koka ihop ett par minuter och blanda sedan i mandeln. Häll ut mandlara på en baplåtspappersklädd ugnsplåt, separera de heta mandlarna med en gaffel och ställ in plåten på mellersta falsen i cirka 15 minuter. Rör om bland mandlarna efter halva tiden.

Mer läsning

Annons