Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bostadspriserna gick upp i februari

Bostadspriserna ökade under februari jämfört med föregående månad. I Storstockholm har priserna på bostadsrätter ökat med fyra procent, medan villapriserna har gått upp med tre procent, visar siffror från mäklarstatistik.se.

Annons

Trots att det inte finns några exakta uppgifter för just Norrtälje, tycker Göran Persson på Fastighetsbyrån att trenden pekar uppåt.

- Det känns försiktigt positivt. Den värsta krisen har nog landat lite och de sänkta räntorna är säkert en bidragande orsak till det, säger han.

Samtidigt poängterar Göran Persson att underlaget under januari och februari har varit litet - det säljs helt enkelt färre hus under den här perioden. Men den spontana känslan är positiv:

- Det kommer folk till visningarna igen, säger Göran Persson.

Riksbankens rekordstora räntesänkningar tros liga bakom återhämtningen på bostadsmarknaden. Från 4,75 procent i september i fjol till dagens 1 procent. Men orosmolnen är inte skingrade:

- Konjunkturen och utvecklingen på arbetsmarkanden väger fortfarande tungt, säger Per Johnler, vd på fastighetbyrån, i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons