Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bostadsbrist i Norrtälje – länsstyrelsen tror ändå byggandet avtar i år

Nya bostäder byggs i snabb takt, ändå är det brist. Det uppger Norrtälje kommun i länsstyrelsens nya enkätundersökning.
Trots det behov som finns tror länsstyrelsen att byggandet kommer att avta i år.

Annons
I Solbacka i Norrtälje byggs det för fullt. Behovet av bostäder är stort – men intresset för att bygga avtar i byggbranschen.

De senaste månaderna har bostadspriserna sjunkit i stora delar av Sverige, inklusive i Norrtälje. Marknaden har varit skakig. Samtidigt visar en ny enkätundersökning som länsstyrelsen i Stockholms län har genomfört att det fortfarande råder bostadsbrist i kommunerna.

Norrtälje kommun svarar att det finns ett underskott på bostäder, främst i innerstan och den omgivande landsbygden. I de norra delarna av kommunen är efterfrågan lägre.

"I Norrtälje stad är byggtakten för närvarande väldigt hög och många nya projekt är också på gång [...] I Rimbo tätort och den omgivande landsbygden är efterfrågan något större än utbudet och det finns ett ökat intresse att bygga i tätorten", skriver kommunen i enkäten som länsstyrelsen har publicerat.

Av de 26 kommunerna i Stockholms län svarar samtliga att det finns ett underskott av bostäder och majoriteten (alla utom Nacka och Salem) bedömer att det kommer vara fortsatt brist om tre år.

Enligt länsstyrelsen har kommunerna en övertro till hur många bostäder som kan byggas:– Med bakgrund av vad som hänt den senaste tiden med svårsålda nyproducerade lägenheter så bedömer länsstyrelsen att byggandet kommer att avta i år. Hur mycket är ännu för tidigt att säga, säger Henrik Weston, utvecklingsledare vid länsstyrelsens enhet för samhällsplanering, i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons