Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blidöbo dömd i sexklubbshärva

Den 46-årige Blidöbo som stått som huvudman i en stor sexklubbshärva i Stockholm fick i sin dom i dag. Fängelse i två år och tre månader. Han beläggs även med näringsförbud i tio år.

Annons

Rättegången mot de tio åtalade männen i härvan krig de två sexklubbarna i Stockholm pågick under flera veckor i april-maj. När tingsrätten i dagmeddelade domarna fick de fyra huvudmännen, den 46-årige Blidöbon, en 40-årig före detta polis från Stockholm, en 54-åring från Rimbo och en 44-årig ekonom från Sollentuna fängelse i mellan två och tre år och näringsförbud i tio år. Tingsrätten ogillade den del första åtalspunkten mot Blidöbon som avsåg grovt skattebrott men dömer honom för grovt bokföringsbrott, försvårande av skattekontroll, grovt vapenbrott, narkotikabrott, rattfylleri och häleri. 

Enligt åklagaren har de tio männen på olika sätt varit delaktiga i ett upplägg som syftat till att hålla stora delar av intäkterna från sexklubbarna Club Privé och Club Lady utanför bokföringen och undan beskattning. Bevisningen har bestått i olika kontoutdrag från banker i Nederländerna och Estland tillsammans med Skatteverkets uppskattningar utifrån material som Ekobrottsmyndigheten samlat in. Enligt åklagaren var Blidöbon navet i klubbverksamheten under flera år medan den 44-årige Sollentunabon har skött ekonomi och skattedeklarationer. 

Alla inblandade i härvan har nekat till brott under hela rättsprocessen. Blidöbon hävdar att han inte varit företrädare för bolagen på det sätt, eller så länge, som åklagaren påstått utan fungerat mer som en slags konsult som bland annat hjälpte till att testa flickorna på klubben och lärde dem att hantera besvärliga kunder. 

Den före detta polisen har hävdat att han främst stått som delägare på pappret sedan 2005 men inte haft någon insyn i ekonomin och att han kontaktade Blidöbon först år 2007 när han insåg att sexklubbsverksamheten var en värld som han inte kunde något om.

Rimbobon har inte haft mycket att säga under utredningens gång men tingsrätten anser ändå att han under 2005 och 2006 har agerat på ett sådant sätt att han manifesterat sitt företrädarskap som huvudägare i bolaget Slix Recreation AB och därmed ska bära ansvar för grovt skattebrott. Ekonomen säger att han hela tiden har fått fel information angående in- och utgifter och inte har haft något brottsligt uppsåt. 

Gällande två av männen ogillades åtalen i sin helhet och gällande fyra män, varav en dömdes till 3 000 kronor i böter och tre till vardera 1,5 års fängelse för skattebrott ogillades åtalspunkterna om näringsförbud.

Åsa Forsberg

[email protected]

0176-795 88

Mer läsning

Annons