Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bildextra Spelrusch i natt

Efter 33 timmars köande får Elvis Carlsson, 14 år, sin belöning - World of Warcraft: Wrath of the Lich King, collector’s edition. Peter Kauffmann, en av ägarna till Spel Sånt, är nöjd. - Vi har hundra mer bokningar än förra året och att folk kommer hit så långt innan är helt galet. Man kan inte begära mer.

Annons

Klicka här för att se bilder från nattens release

Klockan halv tolv, natten till torsdag, är marschaller tända och avspärrningsband uppsatta utanför spelbutiken Spel Sånt. Ett hundratal WoW-spelare köar för att få köpa ett exemplar av den eftertraktade expansionen, som har premiärförsljning vid midnatt.

Vi har 286 förhandsbokningar och allt som allt cirka 400 exemplar, som förväntas ta slut den här veckan, säger Peter Kauffmann.

Han har själv spelat det och säger att det håller hög standard.

Vid tolvslaget släpps Elvis Carlsson, och andre man i kön, Daniel Moberg, in i den World of Warcraft-smyckade butiken. De har köat längst tid i hela Sverige.

Det är bara vi och Webhallen som ger priser till de först köande och polisen i Stockholm har förbjudit övernattning utanför deras butik, säger Peter Kauffmann.

Resten av de väntande släpps in fem och fem, något som han menar är ett smart drag.

Första gången, för tre år sedan, gjorde vi misstaget att släppa in alla på samma gång, det gör vi inte om.

I butikens fikarum står en halvfylld korg med bullar och en kanna varm choklad. Under den långa väntan bjöds de köande på förfriskningar.

De har varit riktigt schysta. Vi har fått asmycket mat av dem, till och med hamburgare, säger Elvis Carlsson.

Strax före klockan två lämnar den siste i kön butiken och 155 spel är sålda.

Mer läsning

Annons