Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besvikna c-politiker gör uppror mot FRA-lagen

Hallå där... Markus Berglund, centerpartist och före detta vikarierande ledarskribent på Norrtelje Tidning. Du är en av initiativtagarna till Centeruppropet som startades i söndags. Ni vill upphäva ”FRA-lagen”, som röstades igenom av riksdagen förra veckan?

Vad tycker du? Läs och kommentera!

Annons

Ja, vi är en samling besvikna centerpartister. Vi ska vara ett liberalt parti som värnar om den personliga integriteten. Att säga ja till ”FRA-lagen” och tillåta massavlyssning blir helt fel och går emot vårt partiprogram. 

Hur många medlemmar har Centeruppropet fått hittills?

Vi startade för några dagar sedan och har än så länge runt 60 medlemmar. Men det börjar även trilla in en del kretsstyrelser. Meningen är inte att få ihop en lång lista med sura centerpartister. Vi vill att det ska hända något och det har de redan gjort. Om man googlar Centeruppropet får man upp runt 1 500 träffar. Vi har fått mycket stort gensvar. 

Vad händer nu?

Partisekreteraren Anders Flanking har bjudit in oss till ett möte där flera representanter ur partiledningen kommer att närvara, vilka har vi inte fått reda på än. Vi får se vad mötet ger. Förhoppningsvis erkänner de att de har gjort fel. 

Vad tror du om chanserna att ”FRA-lagen” upphävs?

Det var en bräcklig majoritet i riksdagen som röstade igenom beslutet, så jag hoppas att de är stora. 

Om lagen inte upphävs har du sagt att du funderar på att gå ur partiet?

Ja, jag går i sådana tankar. Jag kan inte stödja massavlyssning. Vi har det bästa partiprogrammet av alla partier men måste följa det. Annars tror jag att vi riskerar att tappa väljare.

Annika Jeppsson

[email protected]

För mer information se http://www.centeruppropet.se

Mer läsning

Annons