Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besvärligt snöväder i början av veckan: "Kan bli isgator om man inte hinner salta"

Ymnigt snöfall med blötsnö och risk för temperaturer kring nollan. Veckan börjar med besvärligt väder för den som ska ge sig ut på vägarna.

Annons

Natten mot måndag och måndagsmorgonen bjöd på ymnigt snöfall i östra Svealand och temperaturer precis kring nollstrecket.

– Det är väldigt blöt snö. Så det är både snömoddigt och risk att det fryser till vilket gör att det inte är så konstigt om det är en del olyckor. Det är väldigt besvärligt väglag och svårt att hinna röja undan, säger Christoffer Hallgren, meteorolog på vädertjänsten Foreca.

Snön väntas dra undan norrut under förmiddagen på måndagen för att återkomma mot kvällen vid 18 eller 19-tiden.

– I kväll väntas lokala snöbyar eller regnskurar. Det ska inte bli så kraftigt som under morgonen men vägytans temperatur ligger precis på nollan. Det kan bli isgator om de inte hinner salta, säger Christoffer Hallgren.

Till tisdagsmorgonen kommer vädret klarna upp och början av veckan väntas generellt bjuda på mildare luft än förra veckan, upp mot två grader varmt.

– Ingen riktig kyla är på gång i prognosen och nederbörden väntar på sig till natten mot fredag i alla fall, säger Christoffer Hallgren.

Mer läsning

Annons