Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Båtmat till sjöss

Båtmat behöver inte bli trist och enahanda trots begränsat förvaringsutrymme och arbetsyta. Utnyttja råvaror och halvfabrikat på bästa sätt, så kan du bjuda gott också ute till sjöss.

Annons

Smakrika biffar i ugn (4 port)

500 g köttfärs

1 påse fransk löksoppa

1 burk kesella 1%

2 tsk potatismjöl

Gör så här

Blanda ihop ingredienserna och forma cirka 8 biffar.

Lägg på smord form och sätt i ugnen ca 25 minuter i 200 grader.

Har man ingen ugn går de lika bra att steka.

Servera biffarna med makaroner och sallad.

Räk risröra (4 port)

4 port ris av valfri sort

1 påse hollandaisesås

6 hårdkokta ägg i klyftor

ca 250 g skalade räkor och/eller kräftstjärtar

dill

Gör så här

Koka riset enligt anvisning.

Gör i ordning hollandaisesåsen enligt anvisning.

Hårdkoka äggen.

Häll upp riset i en skål, blanda i räkorna och kräftstjärtarna och häll över såsen.

Dela äggen i 4 delar och lägg på toppen.

Strö över lite dill.

Servera med sallad och bröd.

Mer läsning

Annons