Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bankbostäder klara om ett år

Om ett år kan Roslagens sparbanks första ungdomsbostäder vara färdiga för inflyttning. De ska byggas vid Arholmagatan 10 i Norrtälje.

Annons

Från början hade Stiftelsen Roslagens sparbanks ungdomsboende i Roslagen andra planer. Det skulle bli ett 20-tal lägenheter i korsningen Gustaf Adolfs väg och Carl Bondes väg. De planerna går inte lika snabbt att genomföra. 

Detaljplanen för området vid Sportcentrum tas upp när kommunfullmäktige sammanträder i slutet av månaden. Eftersom flera av grannarna motsatt sig att ett loftgångshus i tre våningar ska få byggas är det möjligt att planen blir överklagad till länsstyrelsen. I så fall drar allt ut på tiden. 

Ett hyreshus vid Arholmagatan med ett 20-tal ettor och tvåor står alltså först i tur.

Inom en månad måste upphandlingen av vem som ska bygga vara klar, säger Filippa Silverstolpe, affärsutvecklingschef vid sparbanken. 

Intresset för de nya bostäderna är stort. Närmare 200 barn och unga står i kö via ett särskilt sparkonto. En del är förstås för små för att flytta hemifrån, men det finns redan tillräckligt många ungdomar från 18 år och uppåt för att hyra ut de första lägenheterna.

Ann Sjöblom [email protected]

Mer läsning

Annons