Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Badhuskämpar kraftsamlar inför demonstration i Rimbo

På onsdagen samlades badhusets demonstrationsgrupp, med socialdemokraten Jan Emanuel Johansson i spetsen, för att förbereda inför fredagens protestaktion mot att lägga ned badhuset i Rimbo.

Annons

Stödet är mycket större än vad som varit känt, säger Jan Emanuel Johansson, när han sammanfattar mötet.Britt Molin från Rimbo var en av personerna som deltog i gårdagens demonstrationsmöte. Hon har gått på vattengympa i badhuset i tolv år och anser att det är rent tragiskt att badhuset nu riskerar att stänga för gott.

Det känns som att benen nu slås undan. Och jag vet att många känner likadant. För min del har badhuset varit en ventil. Vattengympan har hållit min kropp uppe och betytt oerhört mycket, säger hon.

Britt Molin ser också badhusets verksamhet som en av grundpelarna för Rimbos överlevnad. Hon menar att folk som besöker badhuset även utnyttjar ortens övriga näringsinrättningar som affärer och serviceställen.

Hon tror också att samhället har mycket att vinna genom att erbjuda kommuninvånare möjligheten att gå på badhus.

Jag har haft ont i rygg och nacke, men sedan jag började på vattengympan har jag inte behövt vare sig läkarvård eller mediciner. Det måste väl betyda rätt mycket för kommunens ekonomi, säger hon.

Tror du att proppen dras ur?

Jag hoppas inte det, det vore ett fruktansvärt slöseri. Det sägs att stora delar av byggnaden kommer att förstöras då.Jan Emanuel Johansson, är du fortfarande positiv till att förhandla med ägarna till badhuset?

Ja. Det är värt det enligt min mening.

Är det inte riskabelt att satsa kommuninvånarnas pengar på en verksamhet som haft så många lik i garderoben? Enligt Skatteverket har före detta ägarna till badhuset svindlat flera miljoner.

Ja. Alternativet är att Rimbo och dess invånare står utan badhus. Och då har kanske företaget förlorat, men så har också invånarna, säger han.

Mer läsning

Annons