Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtal för blodvite på speedwayläktaren efter att ölflaska träffat supporternäsa

En man kallade en 42-årig man på speedwayläktaren för pedofil. Det var inte uppskattat, så sen fick han en ölflaska i ansiktet. Nu har 42-åringen åtalats.

Annons
Obs. Bilden är tagen i samband med en annan match. Arkivbild.

Efter en EM-match i speedway på HZ Bygg Arena i Hallstavik i somras hängde en del av publiken kvar i ett öltält på läktaren. 42-åringen ska ha slagit sig ner vid samma bord som ett annat sällskap. En man i sällskapet har erkänt för polisen att han kallat 42-åringen pedofil och bett denne dra till en varmare plats.

Det uppskattade inte 42-åringen, utan han ska ha frågat om den andre ville gå ut och göra upp, vilket denne ska ha tackat ja till. När han så rest sig upp ska 42-åringen ha slagit honom över näsroten med en öppnad halvliters ölflaska så att han fick en fraktur på näsbenet, ett sår och näsblod.

Ordningsvakter gick emellan och förde bort 42-åringen och tog av honom hans körkort. Då ska 42-åringens vänner ha orsakat ett tumult och han själv passade på att sjappa över staketet.

42-åringen, som nu åtalats för grov misshandel, har uppgett i förhör att han inte slagit den andre men att de oavsiktligt gått in i varandra.

Mannen med näsfrakturen har yrkat på 20 000 kronor i skadestånd för kränkning.

Mer läsning

Annons