Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äppelpaj med creme fraiche

Creme fraiche och äggula gör äpplena i den här pajen särskilt goda. Välj äpplen med omsorg, godast smakar kakan om den görs på lite syrligare frukt.

Annons

Ingredienser:

Deg:

3,5 dl vetemjöl

0,5 tsk salt

125 gr smör

2 msk creme fraiche

Gör så här:

Nyp ihop ingredienserna till pajdegen. Tumma ut degen i en pajform, 26 cm i diameter, och ställ den kallt en stund. Värm ugnen till 225 grader och förgrädda pajskalet i tio minuter.

Fyllning:

4-5 äpplen

3 äggulor

2 dl socker, gärna råsocker

2 msk mjöl

0,25 dl creme fraiche

Gör så här:

Skala äpplena och skär dem i tunna klyftor. Sänk ugnsvärmen till 200 grader och vispa ihop ingredienserna till övrig fyllning.

Lägg de klyftade äpplena i formen och slå fyllningen över. Grädda pajen långt ner i ugnen i 30 minuter täckt med folie. Ta av folien och ställ in pajen ytterligare tio minuter.

Riktigt fluffig vaniljsås eller halvsmält vaniljglass smakar gott till pajen.

Mer läsning

Annons