Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Apelsinstuffade chokladpannkakor med citron- och kanelsirap

Annons

Ingredienser (8 st):

1,5 dl vetemjöl

2 msk kakako

2 msk strösocker

1 ägg

3 dl mjölk

2 msk smör+smör till stekning

Citron- och kanelsirap:

1 dl ljus sirap blandas med 1 msk färskpressad citron och 1 tsk kanel

Gör så här:

Bland mjöl och kakao i en bunke. Blanda ner sockret. Knäck i ägget och häll i hälften av mjölken. Vispa till en slät smet och blanda sedan i resten av mjölken.

Värm en stekpanna på svag värme. Lägg i 2 msk smör och lät det smälta. Häll smöret i pannkakssmeten och rör om. Höj värmen på plattan och lägg i en ny klick smör. Ta en sked smet med en soppslev eller ett decilitermått och häll i stekpannan. Vicka på pannan så att smeten täcker hela botten. Passa pannkakan noga så att den inte bränns. När ovansidan är fast är det dags att vända på pannkakan. Skaka pannan försiktigt så att pannkakan lossnar, stick sedan in stekspaden under ena halvan och lyft den sedan lite innan du vänder den. Fortsätt att steka pannakana på andra sidan i cirka en till två minuter. Lägg den färdiga pannkakan på en tallrik och stek färdigt resten. Täck pannkakorna med en bit folie eller en ren kökshandduk för att hålla dem varma medan du steker resten.

Vid servering: Skala en apelsin och skär klyftorna mitt i itu. Vik varje pannkaka på hälften, lägg på rejält med apelsinbitar och vik på hälften igen. Ringla över sirapsblandningen

Mer läsning

Annons