Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en återvinningsstation i kommunen försvinner: "Jättetråkigt"

Den 23 februari stängs återvinningsstationen i Skebobruk ned. Ersättningsplats saknas och återvinnare hänvisas istället till Häverö och Edsbro.

Annons

Det är på markägarens begäran som återvinningsstationen tas bort, skriver Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI) i ett pressmeddelande.

"FTI äger inte själva någon mark och är därför beroende av att markägare upplåter plats, för att vi ska kunna söka bygglov", kommenterar Annika Ahlberg, regionchef på Förpacknings- och tidningsinsamlingen.

Läs mer: Blidöborna förlorar sin återvinningsstation

Återvinnare i området hänvisas nu till stationer i Häverö och Edsbro för återvinning av förpackningar och tidningar. För grovsopor hänvisar FTI till fastighetsägares miljö- eller grovsoprum eller till information på kommunens hemsida.

"Vi arbetar ständigt för att öka möjligheterna till återvinning och därför är det jättetråkigt när vi måste ta bort en återvinningsstation. Jag hoppas att alla återvinnare fortsätter att källsortera och lämna sina förpackningar och tidningar till återvinning vid våra andra stationer", säger hon.

Läs mer:

Återvinningsstationen försvinner i Furusund

Återvinning tas bort i Bergshamra

Återvinningsstationen i Bergshamra räddad

Mer läsning

Annons