Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna sätter ramarna för svensk friidrott

SM-guld i halvmaraton.
För fjärde gången.
- Jag gjorde verkligen ett bra lopp den här gången, säger Anna Rahm, Rånäs 4H.

Annons

Hon är allra bäst i långdistans. Det bevisade Anna Rahm om inte annat i SM i halvmaraton i Stockholm i helgen. Den första milen sprang hon snabbare än vad hon sprang 10 000 meter under SM tidigare i år.

Det var rätt lustigt faktiskt. Men jag är i jättebra form och känner mig väldigt stark. Det kändes som om allting bara flöt.

Anna Rahm hade sällskap i 6-7 kilometer. Sedan orkade inte hennes konkurrenter hänga med i det tuffa tempot.

I mål var jag två minuter före tvåan, säger Anna Rahm. Och jag kände mig stark även när jag kommit i mål. Jag var inte ens trött. När man är i bra form känns det faktiskt så. Som om man ska kunna springa hur långt som helst.

Även tidsmässigt var halvmaran ett av Rahms bättre lopp. Hon jämför det med Göteborgsvarvet förra året som Rahm också vann.

Det är väl det och det här loppet som jag är mest nöjd över. Nu sprang jag på 1.13,51. Under Göteborgsvarvet förra året sprang jag snabbare 1.13,31. Men då var det också mycket bättre väder.

I Stockholm i lördags vräkte regnet ned.

Jag gillar i vanliga fall att springa i bra väder bättre, men det här var faktiskt inte så farligt ändå. Det var inte så jätteglamoröst, men under loppet kändes det ganska bra. Även om det var halt.

Vad händer härnäst?

Det är september och oktober som är de täta månaderna för en långdistansare. Långa Lidingöloppet blir nästa stora tävling. Men jag ska springa en del mindre lopp också.

Mer läsning

Annons