Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna Glas bloggar om föräldraskap

Föräldracoachen Anna Glas har i veckan börjat blogga om föräldraskap här på norrteljetidning.se.
Till Annas blogg

Annons

Du jobbar mycket med att få människor att tro på sig själva.- Ja, just nu är jag karriärcoach åt blivande butikschefer på Campus roslagen, jobbar med att ge personliga mål åt unga tjejer som får hjälp av socialen och med föräldrarcoaching i egna företaget föräldracoacherna.

Vad kommer inläggen på din blogg att handla om?

- Jag har tänkt att blogga om föräldrarskap. Om vad som skrivs och pratas om. Sen är jag en tjuvlyssnare på gott och ont. Man hör mycket när man åker tunnelbana och buss, många uppslag till ämnen kommer den vägen. Och saker jag är med om själv med min familj.

Varför är det så viktigt att prata om hur det är att vara förälder?

”Det är det viktigaste vi människor gör här i livet. I alla fall för alla som är föräldrar är barnen den stora kärleken. Jag vill hjälpa föräldrar att hitta sitt sätt att vara med sina barn utifrån sig själva. Det handlar inte om att ge råd utan mer föräldrarpepp. Att heja på föräldrar och hjälpa dem att se vad de faktiskt är bra på.

Det finns en stor osäkerhet bland föräldrar om hur man ska vara med sina barn, vad tror du att det beror på?

- Det handlar om den tid som vi lever i. Vi har genomgått ett paradigmskifte. Förut var det tydliga regler för hur man skulle leva sitt liv. Man skulle gifta sig och skaffa barn. Nu har vi en valfrihet i alla situationer. Ingen talar om vad som är rätt och fel, då blir det svårt att hitta vad som är rätt för mej.

Många känner sig tvingade att göra på vissa sätt och att köpa massa dyra barnsaker för att bli bra föräldrar.- Ja, så är det. Men jag brukar fråga oroliga föräldrar som kommer till mej vad de själva har för behov. Det vanliga svaret är: sova lite, äta lite och gå på toaletten. Ett barn behöver inte mer än det heller.

Mer läsning

Annons