Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ankaret vann rysare

Till en början såg det ut som en promenadseger. Men matchen mellan Ankaret och Stånga blev en riktig rysare. När det gällde som mest visade dock Ankaret varför de är obesegrade på hemmaplan.
- Alla i laget gjorde grymt bra ifrån sig, säger coachen Björn Granath efter segern med 13-7.

Annons

I senaste mötet med Stånga från Gotland i mellanallsvenskan blev det förlust. Det var därför ett extra taggat och revanschsuget Ankaret som ställde upp på hemmabanorna i Norrtälje. Mest taggad av dem alla var kanske Sofie Granath. Tillsammans med Matilda Bäcker utklassade hon nämligen sina motståndare i den första serien, som Ankaret vann med totalt 41.

Sedan hände något. Stånga fick ordning på spelet och började sakta men säkert knapra in poäng efter poäng. Efter halva den avslutade serien hade gotlänningarna vänt matchen och såg ut att ta hem totalsegern.

Starkt påhejade av coachen Björn Granath och hemmapubliken fick Norrtäljetjejerna dock ordning på spelet. Det som såg ut som en förlust vändes till seger med 41, och totalt 137.

Makalöst kul. Jag var orolig ett tag men samtliga i laget håller ihop spelet när det gäller som mest. Jag är stolt över dem, säger Björn Granath.

Läs mer om den spännande matchen i måndagens NT.

Mer läsning

Annons