Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andersson lämnar Djurgården

Efter elva år, med bland annat tre SM-guld, är det slut. Bosse Andersson, från Rö, lämnar rollen som klubbdirektör i Djurgården. - Beslutet är mitt eget. Det bästa för både föreningen och mig, säger han.

Annons

Det blev ett känslofyllt avsked för Bosse Andersson. Ett 30-tal supportrar hade samlats på onsdagskvällens presskonferens i Stockholm och när Andersson iklädd djurgårdströja och kavaj kom in i rummet ställde sig samtliga supportrar upp och gav honom en lång applåd.

Andersson var märkbart rörd.

- Jag har haft ett otroligt stöd och förtroende och det tackar jag för, säger han med tårar i ögonen.

- Jag är glad att ha fått vara med om de framgångar vi har haft..

Att det skulle ligga något bråk eller maktkamp bakom onsdagens besked dementerar Andersson.

- Jag känner själv att jag har varit här i elva år och nu är det en ny organisation som kommer. Jag känner att det är rätt läge att sluta, säger han.

Andersson och Djurgården har diskuterat andra roller för honom inom föreningen, men han känner att det är ”läge att stanna upp och se vad det nya kapitlet i livet kan ge”. Beslutet har vuxit fram under en tid. När han tackade sin familj för allt stöd genom åren brast det för honom och tårarna kom.

- Det är slitsamt nu, men jag är också lättad, säger han.

Andersson fortsätter i klubben till nyår. Men efter årsskiftet är det slut.

- Jag är uppväxt i en ICA-affär och har jobbat nästan dygnet runt de senaste åren. Jag är en entreprenör och det känns fantastiskt att som 40-åring få göra något nytt, säger Andersson.

Vad den nya framtiden innebär för honom vet Bosse Andersson inte. Han utesluter inte helt att han återvänder till Djurgården någon gång i framtiden.

Efter presskonferensen berättar han för NT att han under den närmsta tiden kommer vara mycket i Norrtälje för att hitta lite lugn.

- Nu börjar en ny resa. Jag har ett drömställe i Norrtälje och min konferensanläggning på Lidö som jag bryr mig mycket om. Det känns fantastiskt att ha en oplanerad sommar framför sig, säger han.

Mer läsning

Annons