Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla nöjda på bondens dag

När det årliga evenemanget bondens dag arrangerades i Tolvmansgården utanför Rimbo i söndags bjöds det på både balrullning, fårvallning och kalvost.

Annons

Bondens dag som arrangeras av Rimbo hembygdsförening och Rö-LRF har varit en riktig succé genom åren.

Mest folk kom det året då kalendern med kommunens avklädda bönder lanserades, men årets upplaga av evenemanget gjorde ingen besviken.

Det har kommit mycket folk hit idag. Inte bara lantbrukare utan barnfamiljer och ungdomar också. Man behöver inte vara intresserad av traktorer och lantbruk utan vi erbjuder andra aktiviteter också, säger Anders Säterli, en av arrangörerna. 

En populär aktivitet var balrullning, där det gällde att rulla sin höbal så snabbt som möjligt till andra sidan gräsmattan.

Annars bjöds det på både fårvallning, tiprsrundor och kalvost.

Kalvosten har varit otroligt populär. Den går knappt att få tag på någon annanstans eftersom det är så speciella ingredienser i den, sa Anders Säterli. 

Helena Pettersson från Spillersboda med barnen Andor, Grim och Blenda nöjde sig med att kolla in gårdens höskrinda.

Vi har mest varit runt och tittat. Som tur är så är det ju varmt och skönt så man kan sitta och njuta av solen. Aktiviteter som dessa blir ju lite roligare när vädret är bra, sa Helena Pettersson. 

Bondens dag har arrangerats sedan början av 90 -talet och arrangörerna har kämpat hårt för att ge lantbruk och bönder uppmärksamhet.

Vi har fått så mycket positiv respons så vi fortsätter nog i många år till, sa Anders Säterli.

Lina Jonsson

[email protected]

Mer läsning

Annons