Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldre man tog sig ut genom fönster när villa totalförstördes – fördes till sjukhus med skärskador

En villa i Björhövda var nästan helt utbrunnen när räddningstjänsten anlände på fredagskvällen. En man i 85-årsåldern fördes till sjukhus. På lördagsmorgonen kunde brandstyrkorna lämna platsen.

Annons
Bild: Bjarne Hansson, räddningstjänsten

Larmet kom vid 21.40 och handlade om en villa på ett och ett halvt plan på Holmsundsvägen nordöst om Norrtälje som skulle vara övertänd. Det visade sig stämma.

– Huset var helt övertänt och hade nog varit det en god stund innan vi fick larmet, säger Magnus Skyttberg, ledningsoperatör på räddningstjänstens ledningscentral.

En av de boende i huset, en man i 85-årsåldern, hittades utanför och togs om hand av ambulanspersonal.

– Personen har förts till sjukhus, bland annat med glasskador i fötterna efter att ha tagit sig ut genom ett fönster, säger Magnus Skyttberg.

Läs mer: Polis besökte högljudd fest i Norrtälje – tre misstänks för narkotikabrott

Den andra personen som bor i huset visade sig inte vara hemma.

– Det var en granne som larmade och när vi kom fram hade tak och väggar redan rasat in. Kvar fanns lite plåtar och skorstensstockar, säger vid 23:45-tiden Bjarne Hansson, yttre befäl vid räddningstjänsten i Norrtälje.

Orsaken till branden är oklar, och vid midnatt mot lördag vidtog eftersläckningsarbetet och nattbevakning. På lördagsmorgonen kunde polis och räddningstjänst lämna platsen.

Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Mer läsning

Annons