Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åkerögårdens goda kanelbullar

Annons

Ingredienser (30 st):

100 gram smör eller margarin

5 dl mjölk

50 gram jäst

250 gram Lättkesella

1,5 dl strösocker

1/2 tsk salt

17 dl, cirka, vetemjöl

Fyllning:

100 gram smör/margarin,

1 dl strösocker

1 msk malen kanel

Gör så här:

Smält smöret och tillsätt den fingervarma (ca 37 grader) mjölken. Finfördela jästen i en bunke eller matberedare. Tillsätt degspadet och rör om tills jästen löst sig. Blanda i kesella, strösocker salt och vetemjöl. Arbeta samman till en smidig deg. Låt degen jäsa under duk cirka 45 minuter. Rör ihop fyllningen. Ta upp degen, dela i två delar, kavla ut, bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär varje längd i 15 bitar. Lägg i pappersformar eller på bakplåtspapper. Jäs cirka 45 minuter. Pensla med uppvispat ägg, strö över pärlsocker och grädda i 225-250 grader cirka 8 minuter.

Mer läsning

Annons