Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

3 000 namn för macken

3000 namnunderskrifter kräver att OK Q8 macken i Hallstavik ska få vara kvar. Det är Hallstaviksnätverket och Pappersfacket vid bruket som tagit initiativ till insamlingen.
-Det handlar om bygdens framtid, vi har inte råd att tappa service, säger Alexandar Srndovic som representerar båda parter.

Annons

Det är en gedigen bunt papper som skrivits på av människor som kräver att Hallstavik ska få ha sin OK Q8 mack kvar. Listorna har legat ute i en butik och på macken sedan i augusti. Christer Andersson, som driver macken fick tidigare i år information om att OK Q8 stänger macken den femte december i år. I dag har han två alternativ att välja mellan.

Antingen att stänga den 5 december och erhålla en liten summa pengar för vissa investeringar han gjort eller att hålla öppet till sista augusti nästa år.

Just nu så förhandlar Svensk bensinhandel åt mig tillsammans med OK Q8. Hur det slutar vet jag inte. Jag har inte skrivit på något avtal ännu, säger Christer Andersson, som är positiv till att folk protesterar mot nedläggningen.

Hallstaviksnätverket och Pappers kommer i dagarna att bestämma sig för vart man ska sända alla listor med namn.

Macken har också service med tvätt och däckbyte, den är oerhört viktig för många människor inte minst de äldre. Ser man på sikt så kommer fler och fler mackar att läggas ner. Finns det ingen i Hallstavik så kommer man att få resa långt för att få bensin. Vad är det för miljöpolicy, undrar Alexandar Srndovic.

Protestlistorna ska nu skickas vidare antingen till OK Q8 på distriktsnivå eller till högsta styrelsen inom bolaget.

Pappers har två representanter i distriktsrådsstyrelsen som sammanträder fem gånger per år.

Antingen går listorna via den vägen eller då åker jag själv in till styrelsen för OK Q8, säger Srndovic som räknar med att detta ska vara klart senaste under nästa vecka.

Mer läsning

Annons