Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stina Gardell sjua i EM-finalen

Stina Gardell lyckades inte försvara fjärdeplatsen från EM 2012 på 400 meter medley i EM i Berlin. Men hon var nöjd ändå med tiden och en sjundeplats.

4.44,16 i försöket blev till 4.41,52 i finalen. Spillersbodatjejen Stina Gardell slutade sjua på 400 meter medley i EM-finalen i Berlin.

- Jag är jättenöjd. Det här är den bästa tid jag gjort sedan OS (London 2012), sa Stina gardell till SVT efter loppet.

En bra första längd på fjärilssimmet gav 24-åringen en femteplats vid vändningen.

På ryggsimmet tappade Gardell till en sjundeplats, men bröstsimmet förde åter upp henne i fältet och hon vände växlade över till frisimmet som femma.

Då tröt orken lite och Stina Gardell, som slutade fyra, fyra hundradelar från brons, 2012, tappade och kom i mål som sjua, cirka sju sekunder från medaljplats.

- Målet var att inte komma sist. Det var riktigt tungt i försöken i morse, så jag är glad att jag kunde vända det och förbättra tiden som jag gjorde, sa Gardell. Tanken var att bara släppa loss i finalen och se vad som hände.

Stina får nu blicka fram mot sin nästa distans i EM, 200 meter medley, som expertkommentatorn i SVT, Hans Chrunak, tror kommer att passa henne bättre.

- Jag ser verkligen fram mot fortsättningen på EM. Det här loppet gav mig ett bra kvitto, sa Gardell.

200 meter medley simmar försök och semifinal på onsdag.