Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Starkt startfält i Norrtäljes första rullskidtävling

4,6 mil på rullskidor mellan Barnens ö och Norrtälje. Det är vad som väntar de 50 startande i den första upplagan av Rullskidgalejet som avgörs i morgon.– Förhoppningen är att den här tävlingen ska växa de kommande åren, säger tävlingsledare David Holmström.

Det är Roslagsbro IF:s skidsektion och OK Roslagen som bjuder in till tävlingen, den första i sitt slag i Norrtälje. Tanken är att Rullskidgalejet ska utgöra starten på säsongen för kommunens skidåkare och även från åkare utifrån.

– Först och främst ska Rullskidgalejet vara en rolig motionstävling och ett tillfälle för åkare att träffas och dra i gång säsongen. Vi har inte marknadsfört tävlingen så hårt i år och 50 anmälda är vad vi förväntat oss. Men på sikt hoppas vi att Rullskidgalejet ska växa och bli större.

Rullskidgalejet startar på Barnens ö klockan 13.30 och efter sex kilometers uppvärmning är det gemensam ”omstart” på Bagghusbron. Då börjar officiell tidtagning och målgången sker i Norrtälje fyra mil senare.

– Det blir en svettig avslutning för åkarna med åkning uppför Bergsbacken och målgång vid Bergsstugan, berättar Holmström.

I startlistan finns såväl nybörjare som meriterade skidåkare.

– Vi har ett bra startfält och det är väl en kvartett som får ses som favoriter. Carl Troedsson från Stockholm som kom trea i Roslagsloppet i vintras, Storvretas Magnus Graaf som är en duktig rullskidåkare, samt Roslagsbro IF:s Tomas Skogh och Ronny Larsson