Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Starka protester ändrade vintertidtabell

Från och med måndag skulle vintertrafiken till Svartlöga och Rödlöga helt ställas in. Men kraftiga protester från öborna gjorde att Waxholmsbolaget ändrade sig.

Enligt Waxholmsbolagets vintertidtabell skulle all reguljär trafik upphöra till öarna Svartlöga och Rödlöga från och med på måndag. Enligt Waxholmsbolaget var detta faktum en konsekvens av att bolaget bytt entreprenör, som ville köra igång isturlistan tidigare. Både Svartlögaborna och Rödlögaborna blev kraftigt upprörda när man fick veta att trafiken skulle ställas in.

Kajsa Ahltén, ordförande i Svartlögaföreningen, skrev då ett brev tillsammans med flera ordföranden i olika föreningar på ön, och krävde att bolaget skulle ändra sig. Det gjorde också Svartlöga Samfällighetsförening och Svartlöga Bryggsamfällighetsförening. Waxholmsbolaget hade tidigare garanterat öborna att trots den havererade sjötrafikupphandlingen, så skulle inte trafiken förändras.

Protesterna gav effekt.

– Vi kommer att hitta en lösning så att trafiken går så länge det inte är is, förklarar Göran Malmsten, trafikchef hos Waxholmsbolaget till tidningen Skärgården.

En sommarbåt kommer trafikera öarna som sedan ansluter till ordinarie trafik vid Söderöra.