Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Står löftet kvar att inte samarbeta med SD?

Annons

Under valrörelsen ställde jag via Norrtelje Tidnings tjänst #kandulova frågan till partierna i kommunen om de kan lova att inte samarbeta med främlingsfientliga partier för att få makten. De flesta partierna svarade att de inte kan tänka sig att samarbeta med Sverigedemokraterna.

Anmäl text- och faktafel

Valresultatet i kommunen gjorde som väntat Sverigedemokraterna till vågmästare mellan de traditionella blocken, vilket gör att politikerna nu måste ta sitt ansvar och fortsätta samarbeta blocköverskridande om de ska hållas utanför inflytande. Eller?

Att regera med Sverigedemokraterna som vågmästare skulle säkerligen kräva någon form av samarbete med dem, formellt eller informellt. För varför skulle Sverigedemokraterna lägga sig platt?

Ännu har vi inte hört något om vilka partier som ska styra kommunen de kommande fyra åren. På riksnivå ser vi att blockpolitiken fortfarande är stark, men här i Norrtälje kommun frångick ju partierna den redan för fyra år sedan för att bilda ett styre utan inflytande från Sverigedemokraterna.

Min personliga förhoppning är att frestelsen inte är för stor att återgå till blockpolitiken då detta skulle ge Sverigedemokraterna ett så tydligt inflytande. Min fråga till politikerna är: står ni kvar vid ert löfte att inte samarbeta med Sverigedemokraterna, formellt eller informellt?

Ger man Sverigedemokraterna möjligheter att bli vågmästare så frångår man det man lovat, enligt mitt sätt att se på det i alla fall. Jag och säkerligen många invånare med mig hoppas och förväntar oss att politikerna står fast vid sina svar i #kandulova och är beredda att lägga blockpolitiken åt sidan för att kunna bilda ett styre utan inflytande från Sverigedemokraterna.

Anna-Karin Hogeland, Norrtälje

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons