Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ställd inför rätta för stulna miljonbilar

Under torsdagen hölls rättegång mot den 33-årige lastbilschaufför som den 7 mars av mars stoppades av tullen i Kapellskärs hamn med två stulna Range Rovers i lasten.

Annons

Bilarna som är värda runt en miljon kronor styck hade stulits dagen innan i Stockholm. Den ena bilen var nylevererad till sin ägare bara tre veckor tidigare. Tullen reagerade på att lasten enligt fraktsedlarna skulle bestå av 280 balar isolering. Enligt tullpersonalens erfarenhet är det sällsynt att byggmaterial förs ut ur landet då det är dyrare att handla här jämfört med i många andra länder.

Mannen står nu inför rätta som åtalad för grovt häleri. I mars förra året stoppades en förare med samma namn och personnummer av tullen i Lettland. Föraren hade då 31 kilo metaamfetamin i lasten och var på väg till Norge via Nynäshamn.

33-åringen förnekar brott och säger i polisförhör att han inte visste att han hade stulna bilar i lasten.