Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ställ om studenten – ställ inte in den

Att ta studenten är stort. Det är något som många har sett fram emot under hela gymnasietiden, och det är en upplevelse som man bara får en gång i livet. Tyvärr kommer nu en hel årskull gymnasieelever inte få uppleva den som förväntat.

För många är studenten en stor högtid. Den markerar slutet på ett av livets alla kapitel, men också början på ett nytt.

Vi förstår, liksom alla andra, att det här året kommer bli annorlunda. Men att ställa in rubb och stubb är inte lösningen. Coronaviruset har slagit hårt mot samhället och det kommer att fortsätta att göra det ett bra tag fram över. Stora högtider ställs in och vi tvingas avstå från att vara med familj, vänner och kollegor.

Att ställa in studenten är däremot inte rätt väg att gå. Man behöver tänka steget längre. Det finns flera olika sätt hur man skulle kunna lösa detta problem. En sak som man skulle kunna göra är att vänta med att hålla ett traditionsenligt firande tills pandemin är över och restriktionerna lättas. Ett annat förslag är att man skulle kunna dela upp utspringet klassvis eller i mindre grupper och bara fira med sin närmaste familj.

Men absolut viktigast av allt är att lyssna på studenterna själva och ta med sig deras åsikter när denna fråga diskuteras. För det är faktiskt studenterna som detta gäller främst.

Vi i SSU Norrtälje tycker att det är viktigt att årets avgångselever ska få en student, liksom deras föräldrar, mor- och farföräldrar, syskon, äldre och yngre vänner har eller kommer att få. Vi vill att kommunen, i stället för att ställa in studenten, lyssnar på studenternas åsikter och hittar en lösning på problemet. Ställ inte in, ställ om!

Johannes Salo, ordförande SSU Norrtälje

Henning Larsson, sekreterare SSU Norrtälje

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel