Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Stå-upp forskare” föreläser i Norrtälje

Mats Trondman är känd för sin barn- och ungdomsforskning och kallas för ”Sveriges roligaste stå-upp forskare”. Tisdagen den 18 februari gästar han Norrtälje för en föreläsning till kommunens idrottsföreningar.

Det är Norrtälje kommun som bjuder in till föreläsningen i Sportcentrum och idrottschef Adam Persson ser fram emot en inspirerande kväll.

– Trondman har forskat mycket om dagens ungdomar och jobbat tätt med idrottsrörelsen. Föreläsningen inriktar sig mot våra idrottsföreningar och kommer handla om barns förhållande till rörelse och idrott.

Kvällen ingår i kommunens nysatsning för att utveckla föreningslivet.

– Vi som kommun försöker stötta våra föreningar på olika sätt. Här handlar det om att hjälpa föreningarna att se hur deras kunder, det vill säga ungdomarna, fungerar. Ofta skiljer sig ungdomarnas kultur och verklighet mycket från de som sitter i styrelsen och Trondman ger sitt perspektiv på hur ungdomar tänker, säger Adam Persson.

Mats Trondman är professor i kultursociologi vid Linnéuniversitetet och kallas ”Sveriges roligaste stå-upp forskare.

– Hur barn och ungdomar växer upp till att bli de individer de blir, säger en del om samhället i sig. Det är en anledning till att det är så intressant att forska om dem. Men också för att det är viktiga och spännande år i livet, då det händer mycket, säger Mats Trondman.

Föreläsningen är gratis för ideella föreningar och sista anmälan är den 15:e februari.