Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sportchefen segerviss i NT-coachen

 ”Några säkra poängplockare, några chansningar.” Så beskriver Pove Persson sitt lag.

Annons

I går tog Andrés Thorleifsson ut sitt lag i NT-coachen. Självklart har NT:s sportchef Pove Persson gjort detsamma.Laget har det blygsamma namnet ”Poves stjärnor”.

– Med det hoppas jag sätta press på spelarna att leverera, säger han.

När det gäller tränar- och målvaktspositionen har Pove valt att lita till Rimbo.

– Tränaren Niklas Alfredsson hade jag även i fjol och det funkade kanon. Rimbo var bra då och är ännu bättre nu. Alfredsson är seriös och får bra utdelning med Rimbo, säger Pove.

– Johannes Fast Örneholm (Rimbo) är en stabil bra målvakt i ett försvarsmässigt starkt lag och kommer ge mig många poäng.

Backlinjen?– Jag gillar Rialas Max Mårtensson skarpt och tror han knoppar in några mål. Henrik Holmström, BKV, är en av mina favoritspelare i hela tävlingen och måste med, sedan hoppas jag att Hallstas André Kuusisto får till det. Hallsta ser spännande ut i år.

På mittfältet kommer poängen strömma in, hävdar Pove.

– Bara att titta på uppställningen! Det kommer gå bra för både Rimbos herrar och damer i år, så vill man säkra poäng, plocka där.

– Två givna målsuccéer från Rimbo i Kajsa Sund och Stefan Gustavsson, ständigt giftige Andreas Lindström i BKV och sedan en favorit, Rialas Fredrik Nilsson, som kanske mer är en framspelare, men hoppas han sätter dit några själv också.

Anfallet är också enormt giftigt i Poves ögon:

– Jonatan Haglund öste in mål för Väddö i fjol och jag tror han gör det även i år trots att det är en division högre nu. Det motsatta gäller Emil Frej i Rö. Han skottade in mål i en högre division i fjol och kan dubbla det i år.

– Till sist tror jag att Alexander Palenius kan vara årets fynd i tävlingen. Han spelade i Hallsta i fjol och gjorde en del mål i femman. Nu blir det division 8 i år med Ferro och är han bara med så öser han in mål där. Tack för det.

– Ska bli kul att få åka till Ipswich och se grym fotboll nu när jag snart vunnit en fotbollsresa. Drömma måste jag ju få, även om jag som medarrangör av tävlingen inte är med och tävlar om priserna. Suck.

Poves stjärnor

Målvakt: Johannes Fast Örneholm (Rimbo.

Backar: André Kuusisto (Hallsta), Henrik Holmström (BKV Norrtälje), Max Mårtensson (Riala).

Mittfältare: Kajsa Sund (Rimbo), Andreas Lindström (BKV Norrtälje), Stefan Gustavsson (Rimbo), Fredrik Nilsson (Riala).

Anfallare: Alexander Palenius (Hallsta), Jonatan Haglund (Väddö), Emil Freij (Rö).