Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ove, 75, räddade vårsäsongen i Holmenrinken

Hallstaviksbon Ove Bergström, 75. Det är mannen som stöttat Hallsta IK med 50 000 kronor för rädda vårsäsongen i Holmenrinken. – När jag kom hem från ishallen fick jag beröm av sambon för att jag gjort något bra, säger pensionären.

Annons

Ove Bergström har de senaste månaderna följt händelseutvecklingen med det sänkta anläggningsbidraget för Hallsta IK. När han läste i onsdagens NT att Hallsta IK skulle stänga Holmenrinken på grund av ekonomiska svårigheter bestämde han sig för att ta saken i egna händer.

– Jag tycker det är skrämmande att kommunen inte ser hur viktig Holmenrinken är för Hallstavik. Det finns inte så mycket annat att göra på vintern och ända sedan 1950-talet när uterinken byggdes har folk åkt skridskor och spelat ishockey där, och så måste det förbli, säger Ove Bergström.

Han gick till Hallsta IK:s kansli för att prata med de ansvariga från klubben.

– När jag kom dit möttes jag av ett 40-tal skolbarn som skulle åka skridskor och jag pratade även med en lärare som halvgrät för att ishallen skulle stänga. Det gjorde mig upprörd och sedan diskuterade jag med folk från Hallsta IK om vad det skulle kosta att hålla Holmenrinken öppen över sportlovet.

En stund senare var vårsäsongen i ishallen räddad tack vare Bergströms bidrag på 50 000 kronor. Holmenrinken kan nu hållas öppen till och med den 6 mars och Bergström hoppas nu att kommunen tänker till inför höstsäsongen.

– Det ska inte vara meningen att ishallen ska klara sig tack vare privata medel utan kommunen har ett ansvar för att barn och vuxna i Hallstavik ska kunna åka skridskor även i fortsättningen, säger han.

Mer läsning