Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny sommartriumf för Therese Karlsson

Therese Karlsson tränar inte speciellt mycket skytte nuförtiden men håller fortfarande hög klass. Vid helgens SM i compak sporting i den lilla Östgötametropolen Vikbolandet sköt 23-åringen från Edsbro hem silvret.– Riktigt roligt att hamna på pallen igen, säger hon.

Annons
Therese Karlsson, 23, är från Edsbro men bor och arbetar numera i Norrköping.

Detta var hennes första SM-silver i compak-grenen, förra sommaren tog hon överraskande hem SM-guldet i engelsk sporting och hon har sedan tidigare ett silver i samma gren.

Den här gången träffade Karlsson 127 duvor av 150, mot 132 för guldtjejen Rebecka Bergkvist från Falköping.

Karlsson är från Edsbro men bor och jobbar numera i Norrköping, men hon är fortfarande Roslagens Jaktskytteklubb trogen.

– Jag är nöjd med min insats i helgen då jag inte tränar speciellt mycket, men det är fortfarande lika roligt att tävla. Och till nästa säsong kommer jag att satsa lite mer.

– Compak sporting är en relativt ny gren där man står på fasta platser och skjuter 25 duvor i en serie, max fem duvor i varje ”stand”. En mer publikgren än de övriga sportinggrenarna.

I seniorklassen, som

vanns av Fredrik Malmström från Brösarp på lysande 148 träffar, slutade Georgios Jordanidis, RJSK, på 30:e plats och i 55-klassen blev det en sjundeplats för hans klubbkamrat Kent Kronholm.

Annons