Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart för tvåan - då tackar Niklas Andersson för sig

Han återvände till NIK för att hjälpa laget till division 2. Nu har Niklas Andersson slutfört uppdraget. – Kul att kunna ge något tillbaka till föreningen, säger Andersson som på torsdag gör sin sista match.

Annons
Niklas Andersson hjälpte NIK upp till division 2. Efter torsdagens avslutning i alltrean lägger han skridskorna på hyllan.

Niklas Andersson, med meriter från SHL och juniorlandslaget, valde att avsluta elitkarriären i höstas.

I december i fjol öppnade han för en comeback i moderklubben NIK och lagom till alltreans start spelade han sin första match.

Knappa två månader senare är NIK klart för division 2.

– Jätteskönt att seriesegern är bärgad, det var ju det vi och jag ville uppnå när jag anslöt till truppen. Det känns roligt för mig att kunna ge något tillbaka till min moderklubb.

Vad säger du om det här laget?– Det är ett jättebra gäng, ett ungt lag som utvecklas hela tiden. Det tycker jag har särskilt speglats i matcherna efter jul, fler och fler har vuxit och tagit mer ansvar. Det bådar gott inför framtiden.

Men själv kommer Niklas inte att spela vidare i NIK när laget nästa säsong återfinns i division 2.

– Nej, jag har svårt att motivera mig för spel på en högre nivå och för att spela en hel säsong igen. Jag gjorde det här för att hjälpa min moderklubb upp till tvåan och nu blev det ett fint avslut, säger Niklas som istället kommer få en tränarroll inom föreningen.

På torsdag när alltrean går i mål spelar han sin sista match för NIK, hemma mot SPAIF.

– Det ska bli skitkul att få spela inför hemmapubliken som klara seriesegrare och det ser jag fram emot, säger Niklas Andersson.

Annons