Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jerry Tollbring imponerar direkt i nya klubben

Han var till en början inställd på att följa med Rimbo HK till allsvenskan men jagar nu SM-guld och spelar internationella matcher. Jerry Tollbring trivs med sitt nya handbollsliv i storlaget IFK Kristianstad.– Det har gått helt okej och spelarna i laget har tagit emot mig bra, säger han.

Annons
Jerry Tollbring jublar i IFK Kristianstads tröja efter ett av sina fem mål i elitseriepremiären mot Lugi.

Tanken var att Jerry Tollbring till en början mest skulle få sitta på Kristianstads bänk och då och då avlasta rutinerade vänstersexan Johan Jepson.

Men när Norrtelje Tidning nyligen besökte Kristianstad Arena och hemmamatchen mot Önnered satt lagkapten Jepson på bänken vid matchens första avkast. Anledningen var att hans tidigare så givna plats i förstasexan tilldelats Jerry Tollbring.

– Jätteroligt att få förtroende. Lite överraskad är jag över att jag fått så mycket speltid, jag hade trott att jag skulle få sitta mest på bänken säger Tollbring.

Kristianstads tränare, och Sveriges förbundskapten, Ola Lindgren är nöjd över vad han fått se sitt unga nyförvärv prestera.

– Jerry har varit väldigt bra så här långt. Han behöver mer fysik och tyngd men jag tror jättemycket på honom, han är en härlig handbollsspelare, säger Lindgren.

Tollbrings bästa insats hittills är tveklöst första halvlek i premiären mot Lugi då han gjorde fem mål.

– Det är också roligt att ha fått förtroendet att skjuta straffar.

Matchen mot Önnered var viktig då Kristianstad inlett elitserien med två raka förluster. Ola Lindgren visade åter sitt stora förtroende för Jerry Tollbring genom att ge honom drygt 47 minuter på plan.

– Det gick sådär för min del.

Tollbring ordnade den stora publikens första jubel för kvällen då han i Kristianstads inledande anfall satte sitt enda mål i matchen. Han spelade även fram snyggt till ett par mål och hann med att missa ett straffkast. Men Kristianstad vann med 31–26.

Även om han inte är ny i elitserien är mycket nytt. Jerry har bytt jumbolaget Rimbo HK mot ett lag som vill stå högst upp på prispallen och även spelar europeiska cupmatcher.

– Det är full fart på varje träning. Vi har två spelare på varje position och bra konkurrens.

Det skiljer 60 mil mellan Rimbo och Kristianstad. Och för Jerry blev det inte bara en flytt till Skåne, utan han flyttade även hemifrån.

– Jag saknar Rimbo ibland men pratar mycket med dem där hemma. Kristianstad är inte så stort, men större än Rimbo, och jag trivs bra här.

På betydligt närmare håll finns storasyster Cassandra Tollbring som numera spelar i H65 Höör.

– Vi träffas ibland, säger Jerry.

Han tror på en framgångsrik allsvensk säsong för sin moderklubb, som inledde med att förlora premiärderbyt mot Skånela i lördags .

– Det är bara jag som lämnat sedan elitserien och får de bara ihop det med nyförvärven så går det nog bra.

Rimbo HK satsar på att omgående ta sig tillbaka till elitserien. Om de lyckas ro den målsättningen i hamn får Jerry Tollbring möjlighet att spela handboll i Sparbankshallen iförd Kristianstads orangea tröja.

– Det hade varit roligt att möta Rimbo i elitserien nästa säsong, det skulle vara väldigt speciellt för mig, säger Jerry.

Fotnot: Jerry Tollbring har gjort åtta mål på fyra matcher för IFK Kristianstad så här långt i elitserien.

Annons