Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I år ska Elin Nilsson och Djurgården ta klivet till allsvenskan

Nygammal position. Nya tränare. Stor glädje. Elin Nilsson, fostrad i Riala, är fylld av hopp inför årets säsong med Djurgården i elitettan.

Annons
Elin Nilsson i Djurgårdens tröja på Stockholms stadion.

24-årige Elin Nilsson, med ett förflutet i både Rimbo och Roslagsbro har precis gått igenom en stenhård försäsong. Nye finske huvudtränaren Mauri Holappa, med erfarenhet från högsta ligan i Finland, har satt prägel på träningarna.

– Verkligen, säger Elin. Han har pondus och vet vad han gör och har riktigt bra träningar. Hårda med mycket löpning och det har gett resultat. Vi är riktigt starka.

På lördag är det äntligen premiär när Djurgården ställs mot nykomlingen i elitettan Lidköping.  Försäsongen har gått bra för både Djurgården, som bland annat slog ut allsvenska Hammarby i Svenska cupen, och den tidigare mittbacken Elin, förutom då hon tvingades till rehab under två veckor på grund av en stukad fot.

– Jag har matchats på den position jag spelade på i Rimbo en gång i tiden, som innermittfältare, och där trivs jag. Jag ser mig själv mer som en spelfördelare. Back blev jag egentligen först då jag lämnade Rimbo för Roslagsbro.

Har du fått mycket speltid under försäsongen?– Jag har fått spela till och från. Det är stenhård konkurrens om min position. Jag har störst chans om vi spelar 4–1–4–1, då jag är lite med defensiv än de jag konkurrerar med.

Djurgårdens mål i år är tydligt uttalat. Laget ska tillbaka till allsvenskan som de åkte ur för fyra år sedan.

– Vi ska bara upp. Och inget kan stoppa oss nu! Vi har klart kapacitet för det.

Varför ska man se på Djurgården i år?– Vi kommer spela en fantastiskt rolig fotboll, både spelmässigt och med den glädje vi har i laget.

Annons