Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredag sista dagen att nominera dina kandidater till NT-sportens ungdomsstipendium

/

I elva år har NT-sporten delat ut ett ungdomsstipendium på 5 000 kronor. När det nu är dags för er att nominera era kandidater för tolfte gången är summan höjd till 8 000 kronor.
– Riktigt roligt att kunna öka värdet på stipendiet, säger Pove Persson, sportreporter på NT.

Annons
Ishockeyspelaren Daniel Nylund, Norrtälje IK, blev framröstad som vinnare av NT-sportens ungdomsstipendium 2016.

NT-sportens ungdomsstipendium delades ut för första gången 2006, då gymnasten Jennifer Carlberger blev mottagare. Sedan dess har det varit ett uppskatta sätt att uppmärksamma och belöna en ungdom som inte bara är en talang på det rent idrottsliga planet.

– Nej, vi låter sättet som ungdomen är på, hur den ställer upp på och behandlar andra, spela lika stor roll, säger Pove Persson som varit med hela tiden som stipendiet delats ut.

– Det är och har varit fantastiskt roligt att ha fått medverka till att ett sånt här stipendium instiftats. Många fina ungdomar har fått ta emot det, och den det så här långt gått bäst för i det gänget är väl ishockeyspelaren Sabina Küller, sedan flera år en etablerad landslagsstjärna som spelat både OS och VM, som fick stipendiet 2011.

Sedan 2013 har stipendiet delats ut i samband med Norrtälje Idrottsgala, som hade premiär det året. Och så blir det även för 2017 (Idrottsgalan går av stapeln den 2 februari nästa år).

– Det har lyft stipendiet ytterligare, säger Pove Persson. Det blir lite mer uppmärksamhet kring det på detta sätt.

Som vanligt är det Du, som privatperson, tränare, ledare eller förening, som nominerar den du tycker är värd att uppmuntras med ett stipendium. Kriterierna är att personen som nomineras under 2017 har fyllt minst 15 eller högst 18 år. Personen ska vara en god förebild för andra och stipendiet är tänkt som en liten sporre till fortsatt utveckling inom idrotten i en ålder då mycket annat lockar och många slutar med sitt idrottande.

Nomineringen, som ska innehålla namn, adress, telefon, födelsedata, skolutbildning, förening, idrottsliga meriter, en kort motivering samt namn och telefonnummer till dig som nomineras, skickas sedan till [email protected] eller med brev till Norrtelje Tidning, 761 84, Norrtälje. Senast den 8 december är det som gäller.

– Ta chansen att nominera din favorit nu! Det finns så många duktiga fantastiska ungdomar som är värda ett stipendium av det här slaget, säger Pove Persson.

När nomineringstiden går ut (8 december) väljer NT-sporten ut fem kandidater som alla presenteras en och en under en veckas tid. Då den sista kandidaten presenterats startar en röstning om vem som ska tilldelas stipendiet.

– Vi på NT-sporten plockar alltså ut fem kandidater som vi ser som värdiga vinnare av stipendiet, sedan är det ni läsare som via röstning avgör vem som vinner.

All fem kandidater kommer att bjudas in till Idrottsgalan, där stipendiet alltså delas ut.

Tidigare mottagare av stipendiet:

2006: Jennifer Carlberger, gymnastik

2007: Linda Drougge, friidrott

2008: Tommy Blomberg, MMA/thaiboxning

2009: Daniel Ojaäär, badminton

2010: Hampus Öhberg, tennis

2011: Sabina Küller, ishockey

2012: Adam Alstermark, simning

2013: Linnea Modenius Södergren, ridsport

2014: Olivia Lindström, gymnastik

2015: Alva Hansson, ridsport

2016: Daniel Nylund, ishockey

Ishockeyspelaren Daniel Nylund, Norrtälje IK, blev framröstad som vinnare av NT-sportens ungdomsstipendium 2016.

Mer läsning

Annons