Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BKV ska orka mer än mot Häcken ”Gäller att jobba med små delmål i matchen”

På lördag väntar nytt allsvenskt motstånd för BKV Norrtälje då ÖSK kommer på besök. BKV:s tränare Peter Hautalahti vill att laget ska hålla ihop defensiven ännu mer effektivt än mot Häcken, samtidigt ser han matcherna som en träningsmöjlighet för sina spelare.
– Vi ser det som utbildning för våra spelare att få testa på allsvenskt motstånd, säger han.

Annons

BKV:s Oskar Kiianlinna och Filip Ärlebrant gick en tuff match mot Alhassan Kamara i senaste cupmatchen.

Mitt i en av säsongs tuffaste träningsperioder möter BKV Norrtälje tuffast tänkbara motstånd. Förra helgen var det BK Häcken och nu väntar Örebro SK på hemmaplan.

– Spelarna har faktiskt varit lite trötta i veckan och vi funderar på att ge dem en ledig fredag för att de ska kunna ladda batterierna till hundra procent. Vi tar beslutet tillsammans med killarna, ibland är de så ambitiösa att man får hejda dem, säger Peter Hautalahti.

LÄS ÄVEN: BKV föll ihop under andra halvlek – förlorade mot Häcken med 4-0

Mot Häcken hade laget en bra första halvlek för att sen falla ihop under den andra. Tempot från Allsvenskan gjorde sig påminnt och det hela slutade 0-4. Till helgens match räknar Hautalahti med en liknande matchbild och vill att BKV fortsätter fokusera på det defensiva spelet.

– Målet är att hålla nollan ännu längre än sist. Det gäller att jobba med små delmål i matchen och det kan vara ett sånt.

En annan prioritering är försvarsspelet på fasta situationer där BKV blev straffade två gånger om mot Häcken. Målet nu är att hålla tätt i de lägena säger Peter Hautalahti.

Vad gäller spelformation blir upplägget liknande det i den senaste cupmatchen, det kan däremot bli tal om spelarändringar.

– Vi ska låta lite nya spelare få chansen har vi tänkt, sen får vi se vilka det blir. Men tanken är att så många som möjligt ska få testa på spel mot allsvenskt motstånd. Vi ser som sagt de här matcherna som en utbildning för våra spelare i stor utsträckning, säger Peter Hautalahti.

För Plus-kunder: KRÖNIKA. Pove Persson: Inte mycket till cupfest – Men det fanns saker i BKV att glädja sig åt.

Anfallaren Andreas Bellander saknades senast på grund av en fotledsskada och han är återigen ett stort frågetecken.

– Allt går i rätt riktning för Andreas. Han var med och sprang på tisdagens träning, men jag tror inte att han kommer kunna spela i helgen. Vi tar ett sent beslut. Troligare är att han kan vara med mot Åtvidaberg, säger Peter Hautalahti.

Motståndaren Örebro SK har BKV-tränaren stor respekt för. Hautalahti är framför allt orolig för vindsnabba omställningar och enligt honom är Nordin Gerzic på ÖSK-mittfältet en nyckelfigur.

– Han är ju deras motor som styr spelet som jag ser det. Han måste vi komma så nära som möjligt. Får han dominera och leverara bollar blir det svårt.

För Plus-kunder: TV: BKV:s lagkapten om förlusten mot Häcken

Örebro fick med sig en poäng i den första gruppspelsmatchen mot Åtvidaberg. Avspark mellan BKV Norrtälje och Örebro sker på lördag klockan 14 på Norrtälje Sportcentrums konstgräs.

Mer läsning

Annons