Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forsberg strålande när Ceres vann serien

HK Ceres blev för på söndagen klart för handbollens division 1.

Annons
Ceres Gabriella Forsbergs målvaktsspel var stundtals briljant i seriefinalen mot Åkersberga. Välbehövligt då lagets spel stundtals svajade rejält.

Nykomlingen HK Ceres damer vann seriefinalen mot Åkersberga och spelar nästa år i division 1. Historiskt, då laget aldrig varit så högt upp.Stor del i segern i går hade målvakten Gabriella Forsberg.

– Det gick rätt bra, sa hon blygsamt.

HK Ceres började seriefinalen bra och bestämt. Anförda av Alice Tollbring, som inledde matchen lysande, kopplade hemmalaget ett rejält grepp. Men sedan började något av en berg- och dalbana för laget.

Och för publiken.

Perioder av slarv, tekniska fel och avslut ur omöjliga lägen varvades med strålande prestationer. I en av de djupaste svackorna stod en av tjejerna stark; målvakten Gabriella Forsberg. Hennes andra halvlek var något utöver det vanliga på denna nivå. Några av räddningarna ”finns inte”.

Själv såg hon den perioden som en liten revansch.

– Ja, jag fumlade in en boll i slutet av första och hjälpte till att bjuda in dem i matchen, sa hon. Då var det extra skönt att få till spelet i andra.

Sju måls ledning i första, sedan Ida Rosman riktat in siktet och i princip skjutit sönder Åkersberga, blev mot slutet av halvleken bara fyra.

Och när så gästerna, som valde att punktmarkera Ida Rosman i andra halvlek, tilläts rivstarta med tre raka mål i inledningen av andra, var Ceres illa ute.

– Gör de tre eller fler mål i följd är det mer än en tendens, då är det problem, sa tränaren Bob Tollbring som tog time out vid ledning 14–13.

Och det blev för en stund bättre. Duktige Ronja Andersson satte 16–14 och Ida Rosman 17–14 innan ”Gabriella Forsberg-show” började.

Räddningen när hon kastade sig in från sidan efter att själv ha bjudit gästerna på bollen var sanslös.

– Jag var ju tvungen att rädda den då ju, sa en leende ”Gabbi” som vore det det enklaste i världen.

Hennes storspel gjorde att Ceres kunde vara kvar i förarsätet och till slut få jubla dubbelt. Dels åt vinsten i matchen, dels åt seriesegern.

– Det känns jättebra. Riktigt skönt, sa Alice Tollbring. Ingen trodde väl det här när serien började. Vi hade inget riktigt mål mer än att göra en bra säsong.

Det målet får väl sägas vara uppnåt?

– Haha, ja, fortsatte Alice. Vi har, förutom idag då kanske, varit väldigt noggranna och spelat smart. Och många spelare tar plats.

Ida Rosman har varit med och fört Rimbo HK till elitserien och har perspektiv.

Hur bra är Ceres nu?

– Jag tror vi håller för mitten av division 1. Att vi är lite ojämna i matcherna beror nog på att vi som lag ännu inte är tillräckligt rutinerade, men det kommer. De yngre tjejerna har blivit allt bättre under hela säsongen. Vi är kanske fortfarande lite för få i truppen, men förhoppningsvis kan vi förstärka lite också.

Avslutningsvis stod publiken upp och klappade händerna åt tjejerna.

Som alltså vann serien för tredje året i följd; fyran, trean och nu tvåan.

Bob Tollbring stod leende och myste efter slutsignalen.

– Ja, vad ska man säga? De här tjejerna har faktiskt inte gjort annat än vunnit serier!

Division 2

Åkersberga  22 (10)

HK Ceres     24 (14)

Ceres mål: Alice Tollbring 7, Ida Rosman 7, Ronja Andersson 5, Klara Berndtsson 2, Felicia Sjöberg 2, Lovisa Eriksson.

Annons