Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allsvenskan drar i gång igen för Robbin Sellin

”Både upp och ned” – så summerar BKV Norrtäljefostrade Robbin Sellin sin vår i fotbollsallsvenskan. På söndag drar serien i gång igen efter uppehållet och Sellin och Gif Sundsvall siktar uppåt i tabellen.– Vi har sagt att vi går för topp-10 och det tummar vi inte på, säger 25-åringen.

Annons
Robbin Sellin (t.v) firar med lagkamraten Simon Helg efter ett mål i matchen mot Örebro tidigare i vår. En match där Sellin stod för ett mål och två målgivande passningar.

Tidigare BKV Norrtäljespelaren Robbin Sellin har haft en bra vårsäsong i allsvenskan. Efter bara fyra omgångar hade han gjort ett mål och stått för tre målgivande passningar, vilket innebar en delad andraplats i poängligan.

Därefter stannade poängskörden men Sellin fick fortsatt förtroende i Sundsvallströjan.

Han har startat samtliga matcher och varit en stor del i att nederlagstippade ”Giffarna” (13:e plats i tabellen) ligger ovanför både kval- och nedflyttningsstreck efter 13 av 30 omgångar i allsvenskan.

– Förtroende av tränarna är något man förtjänar, min speltid hittills visar att de tror på mig, säger Sellin till NT.

– Jag är hyfsat nöjd med min insats under våren. Det har varit lite upp och ned, men sakta men säkert har det hela tiden blivit bättre, fortsätter han.

Vårens framgång skulle kunna liknas vid en revansch. Förra året bröt Sellin benet i superettans sjätte omgång och missade resten av säsongen. När ”Giffarna” väl tagit sig upp till allsvenskan ville klubben inte ha kvar Sellin. Men 25-åringen, som hade ett år kvar på sitt kontrakt, bestämde sig för att stanna.

– Jag har tagit steg framåt hela tiden och kände att jag hade bra chans på en startplats. Mitt spel har egentligen inte förändrats så mycket efter skadan. Möjligtvis har jag blivit lite klokare ute på plan, säger han.

”Giffarna” avslutade vårsäsongen mot Kalmar i början av juni, därefter följde en tio dagar lång ledighet för Sellin med bland annat midsommarfirande samt en kortare semester i Grekland.

Ett välbehövligt uppehåll, enligt 25-åringen.

– Det var en bra ledighet. Men jag har tränat hårt med laget nu i två veckor och är laddad och väl förberedd inför omstarten, säger han.

När det gäller de egna förväntningarna på hösten hoppas den förre BKV-killen kunna ta ytterligare kliv.

– Jag ska försöka ta vid där jag slutade. Både laget och jag själv tar hela tiden steg framåt. Vi har sagt att vi går för topp-10 och det tummar vi inte på.

– Ska vi nå dit behöver vi förbättra vårt försvarsspel och bli effektivare framåt. Hittills har vi haft lite svårt att få in bollen, säger han.

Allsvenskan drar i gång igen på lördag. Sellin och ”Giffarna får dock vänta till söndag och då blir det tuffast möjliga motstånd.

Serieledaren IFK Göteborg kommer på besök till Norrporten arena i Sundsvall, men Sellin räds inte.

– Visst, det blir tufft, men det är de här matcherna man ser fram emot. Det ska bli väldigt kul att komma i gång igen och vi kan spela avslappnat. Vi har inget att förlora.

Annons