Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spirande turism till Egypten

Trots inställda resor till Egypten är många angelägna om att
återvända. Och landet försöker övertala turister att komma tillbaka
med en ny kampanj.

Annons

Charterarrangörernas resor till Egypten ställdes in i samband med att UD avrådde från icke nödvändiga resor till landet tidigare i höst. Men efter nyår återupptas resorna. Och det finns fortfarande ett intresse för att åka dit, enligt Apollo. Den senaste månaden har drygt 10 procent fler bokat en resa till landet jämfört med samma period förra året.

-Det finns redan en trogen skara Egypten-älskare som är angelänga om att återvända. För dem finns inget alternativt resmål som kan mäta sig, säger Kajsa Moström, informationschef på Apollo.

Reklamkampanj

Turismen är en viktig inkomstkälla för Egypten, och myndigheterna försöker nu att locka folk tillbaka. Nästa år siktar man på att 13,5 miljoner besökare ska komma, enligt Reuters.

-Om inget stort händer som påverkar turisterna, och vi kan börja 2014 på ett positivt sätt, så kommer besöksantalen att stiga igen, säger ministern Hisham Zaazou.

Enligt Hisham Zaazou är turistdestinationerna säkra. Man väntar sig att turismen ska återhämta sig helt till slutet av 2014.

Nästa månad ska man också lansera en reklamkampanj för att locka internationella turister tillbaka.