Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spillersboda kan åka ur division 1 och ändå spela kvar

Christer Persson, ordförande i Svenska Bandyförbundets tävlingskommitté: Förmodligen åker inget lag ur serien.

Spillersboda skulle egentligen ha spelat i division 2 den här säsongen men fick till en friplats i division 1. Säsongen har varit tung för ”Spillan” som bara skrapat ihop tre poäng på tretton matcher.

I Svenska Bandyförbundets seriebestämmelser för division 1 står det att ”lag på sista plats i respektive serietabell degraderas till div. 2 säsongen 2014/15”.

För Spillersboda innebär det att laget måste klättra en placering under de tre sista omgångarna för att hålla sig kvar. Något som fortfarande är möjligt i teorin. Laget har i nuläget fyra poäng upp till närmaste lag (Kåre). Just ”Spillan” och Kåre möts dessutom i sista omgången på Norrtälje IP den 23 februari.

Men även om Spillersboda hamnar sist i division 1 kan det bli spel i samma division nästa säsong.

– Förmodlgne åker inget lag ur serien. Det var fri anmälan till division 1 inför den här säsongen. Vi såg hur många lag som var intresserade. Det blir förmodligen likadant till nästa år. Men vi har inte haft frågan uppe och något beslut är inte fattat, säger Christer Persson, ordförande i Svenska Bandyförbundets tävlingskommitté.

Johnny Granberg, sportchef i Spillersboda:

– Egentligen är jag emot friplatser. Men vi kommer inte säga direkt nej om vi får en, utan vi skulle utvärdera och ta ett klokt beslut. Samtidigt har vi inte gett upp om att ta oss förbi Kåre, även om det ser tufft ut.

Spillersboda möter Wattholma/Tensta borta på söndag. Se tabellen och spelschemat för division 1 östra här!