Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spillersboda förlorade bottenfinalen mot GT76

Svårt läge för laget inför serieavslutningen - fyra poäng upp till säker mark med tre matcher kvar.

Annons

Tabelljumbon Spillersboda hade ett gyllene läge under söndagen att närma sig ett nytt division 1-kontrakt. Bottenkonkurrenten GT76, närmaste lag före i tabellen med tre poäng mer, gästade Norrtälje IP.

En Spillersboda-seger skulle alltså innebära bara en poängs avstånd mellan lagen.

Inledningsvis såg det också bra ut för ”Spillan”. Lagets skyttekung Jonas Granbergs uppåkning i den 18:e minuten resulterade efter en målvaktsretur i 1–0.

Sedan tog gästerna över. I 27:e minuten var GT76 ytterst nära att spräcka målnollan men Erik Granberg i Spillersbodamålet stod i vägen. Granberg fick dock kapitulera sex minuter senare, när GT76 kvitterade efter en hörna.

Gästerna fortsatte att ösa på i slutet av första halvlek, men ”Spillan” stod emot tack vare flera fina parader från Erik Granberg.

Andra halvleken fortsatte som slutet av den första. GT76 pressade på och Erik Granberg stod i vägen. Men i 51:e minuten orkade inte han stå emot längre. Ett felpass i Spillersbodaförsvaret gav gästernas Daniel Weylandt fritt fram och 2–1 till GT76 var ett faktum. Gästerna ökade därefter på till 3–1 på straff, sedan hemmalagets Joakim Persson blivit utvisad för bentackling.

Spillan replikerade blixtsnabbt. En ny uppåkning av Jonas Granberg gav 3–2 sedan skyttekungen hittat rätt med ett skott utanför straffområdet.

Granbergs 23:e mål för säsongen blev dock Spillersbodas sista för dagen. GT76 gjorde både 4– och 5–2 innan matchen var över och lämnade Norrtälje IP med en rättvis seger.

– Jag är oerhört besviken. Det hade känts mycket bättre med en poäng upp till GT76 i stället för fem som det är nu. Vi har inget flyt just nu och är för tunna offensivt, säger Jonas Granberg och får medhåll av brodern Erik:

– Vi har inget tryck framåt, vi har tappat en dimension i vårt anfallsspel sedan Linus Karlsson försvann tillbaka till Tellus. Sedan får vi inte göra sådana misstag som vid deras 2–1-mål.

Spillersboda har nu fyra poäng upp till Kåre med tre matcher kvar. Kåre har dock fyra matcher kvar att spela. För ”Spillan” väntar nu en spelledig vecka och därefter matcher mot WT Bandy, Uppsala BoIS och Kåre.

– Det känns oerhört tungt just nu. Man är frustrerad. Nu måste vi bara vinna våra tre sista matcher, säger Erik Granberg.

Se division 1 östras tabell här!

Division 1 herr

Spillersboda-GT76 2-5 (1-1)

Spillersbodas mål: Jonas Granberg 2.

Nästa match: Borta mot WT Bandy den 9 februari.