Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spektakulära nya kryssningsfartyg

Kryssningar fortsätter att öka i popularitet. Och under 2014 gör
flera nya spektakulära fartyg sin premiärtur.

Hundratals meter långa vattenrutschbanor, teatrar, pooler och gigantiska restauranger: Dagens kryssningsfartyg tävlar om att överträffa varandra med spektakulär utrustning. De blir allt mindre lika båtar och allt mer som gigantiska nöjesparker. Och 2014 gör flera superkryssare premiär. Norwegian Getaway gör sin jungfruresa med passagerare den 8 februari. Superkryssaren är hela 324 meter lång och kan ta emot så mycket som 4 000 passagerare. Den ska ha sin bas i Miami. Skrovet är dekorerat av den amerikanske konstnären David Le Batard. Störst är den dock inte, Royal Caribbeans lyxkryssare Oasis of the seas har plats för otroliga 5 400 passagerare.

Fallskärm ombord

Samma rederi, Royal Caribbean, har nu byggt ännu ett jätteskepp. Quantum of the seas ska bli färdigt till november, och ombord ska bland annat finnas en London Eye-liknande kapsel, där passagerarna kan flyga 91 meter ovanför havsytan. Andra attraktioner som sticker ut är en skateboardrink och en fallskärmssimulator.

Costa Cruises har också premiär för sitt 15:e skepp, Costa Diadema. Det kommer att innehålla en 4D-biograf, en trevåningar hög teater och 1 862 hytter. Den som vill bada kan testa båtens eget gigantiska spa.