Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Speedway är mer än bara heaten

Svar på sportkrönikan 16/8 signerad Pove Persson. Jag är total novis beträffande sport. Jag är ointresserad och har gått på ytterst få evenemang.

Dock testade jag förra året att gå på speedway i Hallstavik. Skälet var att det pratades rätt positivt om speedway och att jag liksom tycker att sporten tillhör Roslagens själ, vilken jag gärna utforskar.

Besöket innebar åtskilliga återbesök och en spirande entusiasm.

Varför? Därför att själva åkandet i tävlingen blir något slags fokuserat koncentrat av total närvaro under en mycket kort tid, främst för förarna men också för oss i publiken. Longörerna mellan åken använder jag till besök i öltältet, kaffestugan samt att vädra lite undringar kring sporten med andra besökare. Det är också ett utmärkt tillfälle för förflyttning för att uppleva heaten utifrån perspektivet start, kurvor, överblick, närkontakt och målgång.

Att som Pove försöka smälta ner "speedwayen" till 15 minuter ter sig för mig som en ganska obegriplig uträkning.

Ingår inte presentation av lagen, framkörning till start och ärevarvet vid 5-1 i begreppet?

Dock köper jag Poves förslag på storbildsskärm och de föreslagna innehållet kanske trufferad med en speedwayskola för oss noviser.

Anders Samuelson, Flisbergen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare