Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spår rekordshopping på nätet till jul

Enligt prognoserna kommer vi att julhandla för 20 miljarder kronor i år. Var tredje klapp väntas inhandlas på nätet.

Du har väl NT:s app? Ladda ner gratis till din iPhone eller till din Android

Julshoppingen tycks aldrig sluta slå nya rekord. I år väntas svenskarna lägga cirka 20 miljarder kronor på sin julshopping, varav 6,2 miljarder via inköp på nätet, enligt ett pressmeddelande från Postnord.

Det innebär att var tredje klapp kommer att shoppas via nätet. Det främsta skälet till att e-handeln ökar under julhandeln är för att det är både enkelt och bekvämt för konsumenten.

De yngre konsumenterna (18-29 år) planerar att köpa drygt 40 procent av sina julklappar på nätet, medan den äldre generationen (65-79 år) planerar att göra cirka 10 procent av sina julklappsinköp online. Böcker är den givna julklappen, följt av kläder och leksaker.

Enligt Svensk handels julprognos för förra året köper genomsnittssvensken julmat för 700 kronor per person och julklappar för 1 000 kronor per person.