Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spännande att se vilka som röstar emot sänkt skatt

Alliansen har under den innevarande mandatperioden lyckats sänka skatten såväl på statlig nivå som på kommunal nivå i Norrtälje.

Annons

Detta har genomförts samtidigt som anslagen till de skattefinansierade välfärdstjänsterna vård, skola och omsorg har ökat. Detta har varit möjligt tack vare en politik som stärkt drivkrafterna att försörja sig själv via arbete. Därför är det i dag rekordmånga som arbetar och genom sina skatter bidrar till den gemensamma välfärden.

Dessa skattesänkningar på arbetsinkomster har hela tiden motarbetats av Socialdemokraterna såväl i riksdagen som i Norrtälje kommunfullmäktige. Nu formar sig en ny konstellation i riksdagen för att hindra Alliansens ambition att höja den så kallade brytpunkten för statlig skatt. Med klasskampsretorik om att denna skattesänkning endast går till höginkomsttagare vill Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet stoppa en skattesänkning som skulle sänka marginalskatten från 50 procent till runt 30 procent för 100 000 svenskar, däribland många sjuksköterskor, gymnasielärare och pappersarbetare.

Det blir spännande att se om det blir samma partier som i riksdagen som i Norrtälje kommunfullmäktige röstar emot en sänkning av inkomstskatten.

Göran Pettersson, M

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel