Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sover SD på KSON-mötena?

Den 27 mars tog den styrande borgerliga majoriteten i Kommunalförbundet sjukvård och omsorg i Norrtälje, KSON, det anmärkningsvärda beslutet att sänka ersättningen till äldreomsorgen i sitt eget vårdbolag Tiohundra AB med 13 miljoner trots att bolaget flaggade för ett underskott på 40 miljoner för det kommande året. Någon motsvarande sänkning gjordes inte på de privata äldreboendena.

Anmäl text- och faktafel

Det här var så märkligt och oroande att vi var fyra gröna seniorer från Miljöpartiet som skrev en debattartikel i april där vi undrade om avsikten var att nedmontera och kanske lägga ned Tiohundra AB. Vi ställde också en rad kritiska frågor.

Något svar har vi inte fått och jag tror att det är en mycket talande tystnad. Den moderate ordföranden Olle Reichenberg har det inte så lätt när det gäller att värna om ett kommunalt bolag och samtidigt konsekvent prioritera privata vårdbolag, men nu är det dags att tala klarspråk.

Efter ytterligare ett direktionsmöte i KSON i maj har också Sverigedemokraterna vaknat till. I en debattartikel oroar de sig nu för Tiohundras ekonomi och framtid. Det intressanta är dock att man i mars röstade för att bolaget skulle utsättas för kraftiga besparingar. Sov man vid beslutet i mars eller är man så van från regionfullmäktige att i princip alltid rösta för alliansens förslag?

Men Sverigedemokraterna har förstås rätt i att Tiohundra AB ständigt fått slåss för sin överlevnad. Sverigedemokraterna kanske kommer att medverka till att ta bort kommunens årliga besparing på KSON med elva miljoner?

Bengt Annebäck (MP)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel