Annons
Vidare till norrteljetidning.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sommarnöjen i Köpenhamn

Konserter, bad mitt i staden och hippa industrilokaler med god gatumat. Köpenhamn sprudlar av kultur och roliga sommarnöjen.

Det händer massor i Köpenhamn i sommar. Här är de hetaste tipsen just nu:

Hamnbadavid Islands brygge

Sola och bada mitt i Köpenhamn. Här finns en grund pool för barnen medan vuxna badar direkt i havsvattnet som är avgränsat av bryggor. Hopptorn för den vågar! Öppet från morgon till kväll fram till 31 augusti. Gratis inträde.

Passa på att ta en glass vid Hansens ekologiska glassbil som parkerar utanför.

Åk kanalbåtEn timmes guidad sightseeing på Köpenhamns kanaler får du med de så kallade Netto-båtarna för bara 40 DKK. Avgår var tjugonde minut från Nyhavn.

Ät gott på Papirøen

Papirøen, eller Pappersön som det betyder på svenska, ligger mitt emot Nyhavn och är ett nyligen öppnat utflyktsmål. I industrilokaler där det tidigare förvarades papper finns massor nu av god street food till bra priser. För att komma dit tar du båt 993 från Nyhavn. Läs mer på:copenhagenstreetfood.dk

Besök Glyptoteket

En molnig dag är det utmärkt att besöka det vackra museet Ny Carlsberg Glyptotek och dess orangeri. Gratis entré på söndagar, stängt måndagar. glyptoteket.dk

Ta tåget till konsten

Gör en dagsutflykt till konstmuseet Louisiana i Humlebæk. I sommar visas bland annat tavlor av den dansk-tyske konstnären Emil Nolde. Njut av restaurangens fräscha buffé till den fantastiska havsutsikten. Här finns också badmöjligheter. För att komma hit: Ta tåget till Humlebæk Station, 35 minuter från centrala Köpenhamn, och promenera i 10 minuter.louisiana.dk

Fler sommarnöjen 2014

+Vanguard Music Festival, 1-2 augusti i Søndermarken park. Gästas av bland annat The Roots, Neneh Cherry och Seinabo Sey.

vanguard-festival.com

+Hamnfestivalen Kulturhavn, 1-3 augusti, bjuder på musik, dans, dyk och mycket mer.

kulturhavn.dk+Gå på utomhusbio, 11-15 augusti i Østre Anlæg och Fælledparken. Gratis inträde!zulu.dk/zulu-sommerbio

+Elektroniska musikfestivalen Strøm, 11-17 augusti, anhåller konserter, rave och workshops på olika platser runt om i Köpenhamn.

stromcph.dk

+Gå på konsert. Varje fredag under sommaren är det fredagsrock på nöjesparken Tivoli, som är en upplevelse i sig. Här spelar bland andra Jenny Wilson 29:e augusti.

+Late summer festival, 17-24 augusti, blandar klassisk musik, jazz och poesi på det anrika Teatermuseet i Christiansborg.

teatermuseet.dk

+Matfestivalen Copenhagen cooking, 22-31 augusti, bjuder på allehanda smakupplevelser. copenhagencooking.com

+Loppmarknader hålls titt som tätt. Här finns en sammanställd lista:aok.dk/shopping/aoks-store-guide-til-loppemarkeder